Skip to main content

Het einde van het seizoen is nog maar een paar dagen verwijderd! En dan allemaal lekker op vakantie. Genieten we nog allemaal een beetje na van de Sparta Happening? In dit verhaal neem ik jullie mee in het reilen en zeilen van de vereniging onder mijn wervelwind-voorzitterschap. Bij vragen of feedback, neem contact op met mij via voorzitter@sparta-delft.nl.

Ik heb afgelopen zaterdag genoten van onze Sparta Happening! Wat was het mooi al die blije koppies te zien bij de deelnemers, het plezier bij de trainers en al de trotse blikken bij de toeschouwers!

De foto’s zullen via een link naar de deelnemers worden gestuurd. Deze zullen in een afgeschermde map op de google drive komen te staan.

Het was een tijd geleden dat we de Sparta Happening hebben georganiseerd. Graag horen we van jullie wat jullie ervan vonden. Er staat een enquête klaar waar we jullie input hard op nodig hebben! Klik hier om deze in te vullen. Zo leren we van deze editie en wordt de volgende Sparta Happening in 2024 een nóg groter succes 😉

Vanaf september werken wij niet meer met excel als ledenadministratiesysteem, maar gebruiken wij de volledige versie van Club Assistent. Hier zitten allemaal nieuwe snufjes en in, zoals een app en een eigen inlogpagina. Daarnaast is dit systeem AVG-proof en helpt het ons bij de verdere professionalisering van de vereniging. Zo zit er de optie ’toestemming gebruik foto- en film materiaal’ in, die relevanter wordt naarmate wij ons als vereniging vaker gaan presenteren op Social Media.

Ook de manier van inschrijven (nu nog op papier, straks digitaal) en de manier van contributie innen (nu nog via een factuur, straks via incasso) zal de komende tijd veranderen, maar daar horen jullie meer over in 2024.

Het zal niemand ontgaan zijn dat er veel aandacht is voor het Sociaal Veilig Sportklimaat binnen verenigingen. Ook wij werken hard aan dit thema. Hiertoe hebben we wel mensen nodig die ons graag zouden willen helpen. Zo zoeken we een ‘Bestuurslid Sociaal Veilig Sportklimaat’ en vertrouwenscontactpersonen die samen de commissie ‘Sociaal Veilig Sportklimaat’ vormen.

Daarnaast is Sparta toegelaten tot de Regeling Gratis VOG en zullen we de richtlijn van het NOC*NSF volgen en kaderleden boven de 16 jaar een VOG laten aanvragen.

Ook wil ik graag met de ouders in contact komen van de kinderen die bij Sparta Delft als assistent aan de slag zijn, om samen met hen te bespreken wat de kaders zijn waarin hun kind bij ons mag helpen.

In de aanloop naar de Sparta Happening hebben alle turners oefenstof mee naar huis gekregen. Als je als ouder jezelf achter je oren begon te krabben en dacht: ‘wat is dit en hoe kan ik mijn kind helpen?’, wel daar hebben we een oplossing voor. Je kunt een cursus volgen waarmee je de kunstjes van je kind leert analyseren en tips en tricks krijgt bij het oefenen ervan. Dus de volgende keer dat je in een park zit en je kind radslagend over het veld heen gaat, kun je haar/hem helpen door vanaf je bankje of picknick-kleed aanwijzingen te roepen. Interesse? Geef je op bij de leiding of bestuur.

De gymsport is een jurysport. Zonder jury geen wedstrijden. Als jurylid speel je dus een onmisbare rol in de ontwikkeling van sporters. Wat betekent het om een wedstrijd te jureren, wat komt erbij kijken en wat moet je weten? Als je je aanmeldt voor het jury vak leer je anders naar wedstrijden te kijken, je leert hoe een oefening optimaal wordt uitgevoerd en je leert dit te vertalen naar een onderbouwd oordeel. Met jouw positief opgebouwde feedback voorzie jij sporters van inzicht in wat ze al kunnen en waar ze nog aan kunnen werken. Wil jij die positieve waarnemer zijn, kan jij de boodschap opbouwend overbrengen op sporters en hiermee bijdragen aan hun groeiproces? Meld je dan aan als jurylid!

We hebben tijdens de Sparta Happening een kleine proeftuin gedaan met het aanbieden van gezonde opties en het duurder maken van de ongezonde opties. Maar naast ‘gezond’ willen we ons ook inzetten om aan de ‘duurzaam’ kant dingen te verbeteren. Zo wil ik het liefste dat volgend jaar niemand meer een wegwerpbeker gebruikt en dat ons verpakkingsmateriaal ook zo plastic-vrij mogelijk is. Heb je hier ideeën over of zou je zelf eens de vereniging als proeftuin willen gebruiken? Stuur mij dan een berichtje, dan hebben we het er over een kopje koffie/thee eens over.

Ben je (kader)lid bij Sparta Delft en wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen onze vereniging? Meld je dan hier aan voor de wekelijkse interne nieuwsbrief ‘Verhaal van de Voorzitter’