Skip to main content

Wij willen een vereniging zijn waar iedereen zich welkom en veilig voelt.

Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. Dit kan grensoverschrijdend gedrag zijn en dat willen niet binnen onze vereniging. Als jij grensoverschrijdend gedrag ervaart, willen wij als vereniging op de hoogte zijn zodat we jou daarbij kunnen helpen.

Er zijn verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag, zoals bijvoorbeeld pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging en gewelddadig gedrag. Maar het kan ook zijn dat je problemen ervaart waardoor je niet kunt zijn wie je bent, of je kunt je buitengesloten voelen.

Je kunt zelf met grensoverschrijdend gedrag te maken krijgen, maar je kunt het ook bij iemand anders zien gebeuren. Ook dan, bijvoorbeeld als coach, trainer, begeleider, medesporter of ouder, vragen we je om contact te leggen met onze Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders zelfs verplicht om dit te doen.

WAT DOET DE VCP?

De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn die je kan ondernemen. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging en in sommige gevallen is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met jou gebeuren. Ook zal de VCP een notitie voor het bestuur maken omdat het bestuur moet weten, als verantwoordelijke, dat er iemand bij de VCP geweest is. Echter, jij bepaalt wat er in notitie komt te staan!
De VCP is onafhankelijk en jij kunt anoniem blijven als je dat wilt.

BEREIKBAARHEID VCP

Je kunt onze eigen VCP bellen of mailen: Marloes Beijer, (06) 4838 8120, vertrouwenscontactpersoon@sparta-delft.nl 

Of

je kunt contact leggen met de VCP-ers van de KNGU: Henriët van der Weg (06) 22 66 35 22 en Monique Streefkerk (06) 21 41 08 02, of vul het formulier hieronder in.

Of

je kunt terecht bij het Centrum Veilige Sport, zie de link voor contactmogelijkheden

NB: het e-mailadres is uitsluitend bedoeld om een afspraak te maken, niet om al te melden waar het over gaat.

Contact met VCP van de KNGU
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Vul hier je naam in
Geef hier je e-mailadres op waarop we je kunnen bereiken