Skip to main content
Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag Middenbouw Niveau 4

By 19 december 2022mei 31st, 2023No Comments

Dit weekend hadden de middenbouw niveau 4 meiden hun wedstrijd. Zij noemen zichzelf de VIPS: Luana, Lara, Lotte en Monica.

De week voor de wedstrijd zagen wij de zenuwen al in de training. Elementen die zij niet meer durfden, onzekerheid en een traantje. Maar zij hadden er zeker zin in!

Het eerste toestel was sprong. De plankoline was heel anders dan bij ons in de zaal, dus dit was best spannend. Alle meiden hebben 2 verschillende sprongen gedaan, hiermee hebben ze allemaal een halve punt extra voor hun sprong weten te behalen. Luana is zelfs 2e geworden!

Daarna brug, een van de favoriete toestellen van dit groepje en dat was ook wel te zien. Iedereen heeft ophurken gehaald, Luana en Lara hun opzwaai horizontaal en bijna iedereen deed de salto alleen!

Bij balk was het wat spannender. We zagen allemaal lage cijfers voorbij komen op het score board. Iedereen wist toch een mooie oefening neer te zetten met allemaal maar 1 val.

Vloer was voor de meeste meiden het moeilijkste onderdeel. Lotte, Monica en Lara zijn nog hard aan het oefenen voor een arabier-flikflak, zelfs in de warming-up gingen zij ervoor. Melanie, ons jurylid en mede leiding vertelde dat de leiding er naast mocht staan, maar niet vangen. Dit wilde de meiden, toch de arabier-flikflak springen met de leiding erbij. Echte doorzetters zijn ze. Helaas moest er wel worden ingegrepen (vangen) en hierdoor was er een neutrale aftrek. Jammer, maar gelukkig geen ongelukken. De cijfers op vloer waren hierdoor niet heel hoog, maar alsnog super goed gedaan. De leiding is trots!

VIPS: 4e plaats team met een score van 127,175
Luana: 4de plaats AA individueel met een score van 45,183; 1ste op brug, 2de op sprong & 3de op balk.
Lara: 9de plaats AA met een score van 40,975; 8ste op brug & balk.
Lotte: 12de plaats AA met een score van 39,717; 9de op brug.
Monica: 11de plaats AA met een score van 39,792; 10de op vloer.

Goed gedaan meiden, de leiding is super trots!