Skip to main content

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe trainers. De wachtlijsten staan vol jongens en meisjes die staan te trappelen om aan de slag te gaan bij Sparta Delft. Maar daar hebben we meer trainers voor nodig. Mocht je het leuk vinden om trainer te worden, dan kan dat met ondersteuning vanuit de club. Bij de KNGU en overige sportinstellingen kun je opleidingen volgen. Zie hier het filmpje van het NOC*NSF over ‘Grootmakers’.

Maak het verschil

Een goede trainer-coach is goud waard, ongeacht het niveau waarop hij of zij actief is. Als trainer-coach vervul je een voorbeeldfunctie voor (jonge) sporters. Je laat hun zelfvertrouwen groeien, helpt ze met vallen en opstaan en creëert onderling respect. Door jou worden sporters groots. Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze jongeren en helpt hen het beste uit zichzelf te halen met sporten.

De opleidingen tot trainer-coach zijn praktijkgericht, je werkt en leert grotendeels in de praktijk. Wil je actief zijn als zelfstandig trainer-coach bij een sportvereniging, heb je ambitie om als topsport- of talentcoach bij een commerciële sportploeg te functioneren, of wil je jouw skills als trainer-coach verbeteren? Het is allemaal mogelijk!