Skip to main content
Archief

Sparta begint met online lessen tijdens de corona-crisis

By 1 april 2020november 13th, 2022No Comments

Beste turners, turnsters, ouders en verzorgers,

Ten eerste wensen wij iedereen een goede gezondheid in deze roerige tijd.

Vandaag, 31 maart 2020 heeft de overheid besloten de scholen en alle sportactiviteiten in verband met corona dicht te houden in ieder geval tot en met het einde van de meivakantie.

Wij weten dat er op dit moment veel enthousiaste kinderen thuis zitten. Kinderen die het normaal gesproken heerlijk vinden om actief te zijn in de turnzaal. Daarom zijn de trainsters Medusa, Nicola en Donna heel hard bezig aan online trainingen. Op 24 maart 2020 is de eerste proef met de selectie van start gegaan.

De ervaringen die wij opgedaan hebben met de proef zijn positief en wij willen met ingang van 6 april 2020 voor alle kinderen online lessen aanbieden. Wij gaan een onderscheid maken tussen selectie dames en recreatie dames/heren.

Om dit te realiseren zullen wij gebruik maken van de Sparta website en videobellen.

Op de Sparta website zullen instructievideo’s en challenges geplaatst worden die wekelijks wisselen. De leden krijgen een inlogcode en kunnen dan zien wat de oefeningen en challenges zijn. Het idee is dat de leden de oefeningen en challenges doen en hun behaalde resultaten invoeren.

Videobellen zullen wij gebruiken voor live coaching en live voordoen. Zo komen onze leden periodiek in contact met de leiding en met elkaar.

Om mee te kunnen doen heeft u nodig: een computer met een internetverbinding, uitgerust met microfoon, koptelefoon en eventueel webcam.

De frequentie van de oefeningen, challenges en video bijeenkomsten zal per groep variëren.

h1. Selectie dames

Live coaching (videobellen) Oefeningen en challenges (Website)
Maandag Ja
Dinsdag Ja, 17:30-18:00 Ja
Woensdag Ja
Donderdag Ja, 17:30-18:00 Ja
Vrijdag Ja

h1. Recreatie algemeen (dames en heren)

Live coaching (videobellen) Oefeningen en challenges (Website)
Maandag Ja, 17:30-18:00 Ja
Dinsdag Ja
Woensdag Ja
Donderdag Ja
Vrijdag Ja

Het idee is dat de kinderen dagelijks gaan werken aan de oefeningen en challenges.

Wij vinden het van groot belang dat de kinderen blijven bewegen ook in deze lockdown periode. Daarnaast is het voor de kinderen van groot belang om niet te veel lenigheid en kracht te verliezen. In het bijzonder de selectie kinderen moeten hun selectieniveau behouden om aan wedstrijden mee te kunnen doen nadat de lockdown periode voorbij is.

Wij hopen dat de ouders/verzorgers van de leden met Sparta op een lijn zitten en hun kinderen zullen motiveren om (online) te turnen. Mocht u echter bezwaar hebben, dan kunt u dat laten weten via e-mail aan ledenadministratie@sparta-delft.nl, graag uiterlijk voor 6 april 2020.

Op 6 april 2020 worden namelijk de inloginstructies verstrekt.

In deze periode van lockdown maakt Sparta nog steeds kosten voor vergoeding aan leiding, zaalhuur, verzekeringen, en lidmaatschap KNGU. Daarom is het belangrijk dat al onze leden de contributie gefactureerd in februari 2020 aan Sparta gewoon betalen. Het overgrote gedeelte heeft de contributie al betaald waarvoor wij erg dankbaar zijn!

Uiteraard doen wij als bestuur er alles aan om de vaste kosten in deze tijden van onzekerheid te verlagen. Aan het einde van de lockdown weten wij exact wat de kosten waren. Op basis hiervan zullen wij met een compensatievoorstel komen.

Wij hopen dat u Sparta in deze periode blijft steunen door lid te blijven en uw kind te zoveel mogelijk te motiveren om meer in beweging te blijven door mee te doen aan de online lessen van Sparta!

Wij kunnen ons voorstellen dat u nog vragen en/of opmerkingen heeft. Hiervoor kunt u contact opnemen met Tomislav Trajkovski, per e-mail op tomislav_t@hotmail.com of telefonisch op 06 37 376974.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur en de leiding van DGV Sparta