Skip to main content

De gymsport is een jurysport. Zonder jury geen wedstrijden. Als jurylid speel je dus een onmisbare rol in de ontwikkeling van sporters. Wat betekent het om een wedstrijd te jureren, wat komt erbij kijken en wat moet je weten? Als je je aanmeldt voor het jury vak leer je anders naar wedstrijden te kijken, je leert hoe een oefening optimaal wordt uitgevoerd en je leert dit te vertalen naar een onderbouwd oordeel. Met jouw positief opgebouwde feedback voorzie jij sporters van inzicht in wat ze al kunnen en waar ze nog aan kunnen werken. Wil jij die positieve waarnemer zijn, kan jij de boodschap opbouwend overbrengen op sporters en hiermee bijdragen aan hun groeiproces? Meld je dan aan als jurylid bij bestuur@sparta-delft.nl

Om jurylid te worden volg je een opleiding, bijvoorbeeld bij de KNGU. De juryopleidingen van de KNGU zijn van hoge kwaliteit en praktijkgericht. Dus geen saaie theorielessen, maar vooral online e-learnings en praktische opdrachten onder leiding van deskundige docenten. Juryopleidingen en -bijscholingen worden aangeboden op diverse niveaus en voor verschillende disciplines.

Kosten:
Juryopleidingen en het digitale cursusmateriaal worden gratis verstrekt door de KNGU. Een jurylid dient lid te zijn van een vereniging aangesloten bij de KNGU. 

Toelatingseisen:
Leeftijd minimaal 16 jaar bij aanvang van de juryopleiding.

Duur: 
Een juryopleiding duurt maximaal 18 uur en sluit je af met een examen. Naast de instructie-avonden zullen er opdrachten meegegeven worden om thuis te doen om zo het jureren onder de knie te krijgen. Voor de zelfstudie kun je uitgaan van gemiddeld twee uur per week gedurende de opleiding.